Welkom op de website van de Stem des Volks

Stem in protestante St. Jan

Zondagmiddag 11 september 2011, Parcours in Maastricht! De Stem des volks, van origine bestaande uit rooie rakkers (om met het katholieke deel der natie te spreken), deed het desondanks best wel aardig in de St. Jan. Protestant is die kerk, jazeker. Dus protest zit er in ieder geval in en bovendien is de toren van dit illustere godshuis (letterlijk) bloedrood. En over rood gesproken: twee Stemmers hadden wegens te laat komen aanvankelijk rode hoofden bij de inzing-repetitie, te weten een zeer gewaardeerde sopraan (zonder e-mail, waardoor ze niet wist waar de Stemmers waren) en dirigent Edward Berden (mét e-mail, maar desondanks ook niet wist waar ingezongen werd). Alles is echter goed gekomen. 

Veel groen overigens met dit optreden van de Stem des Volks. Terwijl de inzing-repetitie in het hoofdgebouw van Natuurtuin Jekerdal plaatsgevonden had, zong men, eenmaal in de kerk, over de natuur aan de hand van Antonín Leopold Dvo?ák met Zitné pole (gouden korenvelden) en Napadly Písn? (Rondom schittert de natuur). In het even sentimentele als fraaie Abschied vom Walde van Felix Mendelssohn  ging het om de groene bergen en dalen die plaats moesten maken voor het leven in de geschäftge Welt. 

Zwart was het in Heimkehr van de hedendaagse Duitse(!) componist Dietrich Lohff. In dit deel uit Requiem für einen polnischen Jungen gaat het om de thuiskomst van de bewuste jongen, na de verschrikkingen van WO II. Dat thuis blijkt verbrand en verwoest te zijn, zijn moeder vermoord. Een andere moeder waar afscheid van genomen moet worden, werd bezongen in het wondermooie, relatief lange stuk Kriegers Abschied von der Mutter, in het Kroatisch ten gehore gebracht.

Opnieuw groen speelde tenslotte een hoofdrol in Bein Green van Kermit de kikker uit the Muppet show (c.q. Sesamstraat). Waarmee de gevarieerdheid van het Stem-repertoire onderstreept werd.

Nieuws

Geen nieuws

Momenteel is er geen nieuws om weer te geven