Welkom op de website van de Stem des Volks

Lid worden?

Wil je graag zingen en zoek je een koor? Maak kennis met de Stem des Volks.

Wij hanteren geen wachtlijst! Gevorderde, maar ook beginnende zangers zijn altijd welkom. Je hoeft bij ons niet voor te zingen. De enige voorwaarde voor toetreding tot het koor: je moet plezier hebben in zingen.

Iedere belangstellende mag 3 x vrijblijvend komen kijken / meezingen. We repeteren op dinsdagavonden (van 20.15 tot 22.15 uur) in de Soos op St.-Pieter (Pastoor Kribsweg 14-A) te Maastricht. De contributie bedraagt € 15,- per maand (€ 10,- voor studenten).

We zijn een oud koor (1890), maar we zijn niet het barricadekoor dat onze naam, "Stem des Volks", doet vermoeden. We zijn wel een geëngageerd koor, hetgeen o.a. tot uiting komt in onze muziekkeuze. Op ons repertoire staat bv. werk van de Duitse componist Dietrich Lohff. We nemen ook soms deel aan bijeenkomsten en manifestaties over maatschappelijke onderwerpen. Het sociale engagement is niet de enige drijfveer: we zingen ook prachtige natuurliederen van Dvorák, en de diep in het hart snijdende liederen van Schuberts Winterreise. De repetitieavonden zijn meestal een mix van wat makkelijker repertoire en pittiger werk.

We zijn erg gelukkig met onze dirigent, Edward Berden. Hij bewaakt de kwaliteit, en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de repetities.

We hechten aan gezelligheid en vriendschappelijkheid. Na afloop van de repetitie is er (voor wie wil) een nazit aan de bar van ons repetitielokaal.

Zin om mee te zingen? Stuur een mail naar het bestuur  of loop gewoon op een dinsdagavond binnen.

Nieuws

Letters bij de lunch... Stem des Volks en VLAM

Donderdag 3 januari van 12.30 tot 13.30 uur in Centre Céramique gezamenlijk optreden van VLAM enStem. Een gevarieerd programma

lees verder...

Concert op Keerderberg

Op zondagmiddag 13 januari 2019 geeft Stem des Volks een concert in Zorgcentrum Keerderberg (Bakkerboschweg 16 6267 AJ Cadier en Keer)

lees verder...

JUBILEUM: STEM 40 jaar heropgericht

Stem des Volks Maastricht viert op zaterdagavond 19 januari 2019 dat ze 40 (en een half) jaar geleden werd heropgericht. Onze

lees verder...